Ma a nyugat-európai részvénypiacokon határozott emelkedést láttunk, a német, francia és magyar tőzsde is több, mint egy százalékot emelkedett, a tengerentúlon is optimisták a befektetők a vezető amerikai részvényindexek értéke is emelkedik.
Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Új csúcson járt ma a BUX 2017.06.19 17:02

Jó volt a hangulat az európai részvénypiacokon, a vezető részvényindexek értéke 1-1,5 százalék körül pluszban zárt.

Nap végére ugyan korrigált a magyar tőzsde, de napközben új történelmi rekordot döntött a BUX index, 36097 ponton is járt az index értéke. A blue chip papírok a Richter-részvények kivételével nagyot emelkedtek, az OTP részvényeinek árfolyama 1,7 százalékot, a Mol 2,1 százalékot, a Telekom 1,5 százalékot emelkedett.

Emelkednek az amerikai tőzsdék 2017.06.19 15:33

Optimista hangulatban indult az amerikai részvénypiacokon a kereskedés, a vezető részvényindexek 0,2 és 0,7 százalék közötti pluszban vannak jelenleg, a Nasdaq teljesít felül.

A FAAMG-részvények kilőttek a piacnyitást követően, közülük az Apple-papírok árfolyama emelkedett a legtöbbet.

Minden blue chip emelkedik 2017.06.19 13:46

A délutáni kereskedésben a Richter-papírok árfolyama is emelkedni tud, ezzel új történelmi csúcsra emelkedett. Az OTP- és Telekom-részvények árfolyama közel másfél százalékos pluszban van, a Mol papírjainak árfolyama 2,3 százalékot emelkedett. Főkén ennek köszönhetően A BUX index értéke 1,3 százalékot emelkedett.

Lefordult a DAX 2017.06.19 11:51

A délelőtti csúcshoz képest már közel 60 pontot esett a német DAX index értéke, de a francia és az angol tőzsde is korrigált.

A magyar részvénypiac továbbra is több, mint egy százalékos pluszban van, a Mol-részvények árfolyama már 2,2 százalékot emelkedett, az OTP- és Telekom-papírok árfolyama is meghaladja az egy százalékos emelkedést. A Richter részvényei lógnak ki a sorból, de ez annak tudható be, hogy pénteken új történelmi csúcsra emelkedett az árfolyam, így annak közelében oldalazik.

Tépik a Molt 2017.06.19 11:01

Már 2,2 százalékos pluszban van a Mol-részvények árfolyama, az emelkedés az európai részvénypiacokon uralkodó optimizmusnak és egy technikai felpattanásnak köszönhető a múlt heti közel 3,5 százalékos esést követően.

A BUX index értéke 1,2 százalékos pluszban van.

Hasít a Graphisoft 2017.06.19 10:21

A kispapírok piacán ma ismét sziporkáznak a Graphisoft-részvények, múlt hét pénteken már 7,5 százalékos pluszban is járt az árfolyam, nap végére azonban 3,5 százalékos pluszban zárt. A mai kereskedésben ismét három százalékot meghaladó mértékben emelkedik az árfolyam, így idén már 31 százalékot ralizott a részvény, ezzel az Opimus után a második legtöbbet emelkedő papír a BUX-tagok között. Ennek nagy részét a májusi gyorsjelentést követően érte el.

Eddig 3,5 millió forint értékben kötöttek üzletet a befektetők, ez egyelőre elmarad az elmúlt 30 nap átlagos forgalmától.

Kilőttek a blue chipek 2017.06.19 09:46

A BUX index már közel egy százalékot emelkedett ma, ezzel ismét közeledik a nemrég beállított 36018 pontos történelmi csúcshoz. Az emelkedés nagyrészt a blue chip papírok szárnyalásának köszönhető, az OTP-, Telekom- és Mol-részvények árfolyama már több, mint egy százalékot emelkedett, egyedül a Richter papírjainak árfolyama stagnál.

Élen az osztrák tőzsde 2017.06.19 09:27

Múlt héten az osztrák ATX részvényindex közel 3,5 százalékot esett, ma azonban felülteljesítőnek számít és több, mint egy százalékot emelkedett. Az egyedi részvények között az OMV-papírok emelkednek ki, 3,2 százalékot emelkedett az árfolyam.

Kilőttek a tőzsdék Európában 2017.06.19 09:03

Nagy pluszban nyitottak a nyugat-európai tőzsdék, a német DAX index már közel 110 pontos pluszban van, ami közel egy százalékos emelkedést jelent, a francia CAC 40 részvényindex is több, mint egy százalékot emelkedett. A magyar tőzsde, már 0,6 százalékos emelkedésben van a BUX index, ez főként a blue chip papírok árfolyamemelkedésének köszönhető, közülük a Mol-részvények árfolyama emelkedett a legtöbbet, 1,2 százalékot.

Az OTP-papírok árfolyama közel 2,5 százalékos emelkedéssel zárta a múlt hetet. Múlt hét közepén az árfolyam megközelítette a rövidtávú, 9400 forintos célárat, ahonnan lefordult és több, mint két százalékot esett. Ma a piacnyitást követően újra 0,6 százalékos pluszban van az árfolyam.

Mik az előjelek a tőzsdéken? 2017.06.19 08:25

  • A tengerentúlon múlt hét pénteken vegyesen zártak a vezető részvényindexek, a Nasdaq 0,2 százalékot esett, az S&P és a Dow Jones mérsékelten emelkedett. Az S&P 500 éves átlagos emelkedése az elmúlt 90 évben 9,8 százalék volt, 2017-ben eddig közel 9,7 százalékot emelkedett a részvényindex értéke, így ha folytatódik az emelkedés akkor kiemelkedő éve lesz az indexnek. Az öt legfontosabb technológiai papír közül az Amazon-részvények emelkedtek ki, a társaság bejelentette, hogy felvásárolja a Whole Foods kiskereskedelmi láncot 13,7 milliárd dollárért, ezt díjazták a befektetők, az árfolyam közel 2,5 százalékot emelkedett.

  • Az ázsiai részvénypiacon kifejezetten optimisták a befektetők, a vezető részvényindexek 0,5-1 százalék között emelkedtek. A japán részvénypiac emelkedését az is támogatta, hogy a májusi export két éve nem látott mértékben emelkedett, 15 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest. Részben ennek köszönhetően a japán Nikkei közel 0,6 százalékot emelkedett. A kínai részvénypiacon a Hang Seng részvényindex emelkedett ki, közel egy százalékot emelkedett.

  • Az európai határidős részvényindexek állása alapján közel fél százalékot emelkedhet a német és a francia részvénypiac a piacnyitáskor, a DAX júniusi határidős jegyzése már 80 pontos pluszt mutat, ennek megfelelően a magyar tőzsde is emelkedhet. A magyar tőzsdén a blue chip papírok közül az OTP-részvények árfolyama közel 2,5 százalékot emelkedett múlt héten, így megközelítette a 9400 forintos rövidtávú célárat, hosszabb távon a J.P Morgan 12000 forintos célárat adott az OTP-papírok árfolyamára.

  • A WTI típusú olaj árfolyama múlt héten 2,5 százalékot esett, így megközelítette a május elején elért 44,01 dolláros minimumot, ami részben annak tudható be, hogy a Nemzetközi Energiaügynökség szerint a piaci túlkínálat az erőteljes kereslet ellenére hosszabb távon fennmaradhat. Ma hajnalban stagnált az olaj árfolyama. Részletesebben itt írtunk az olaj eséséről.

Mire figyeljünk ma?

Ma nem lesznek fontosabb makroadatok, azonban ma délután már a Brexit tárgyalások kezdetére figyelhetnek a befektetők. A hét további részében kedden az MNB kamatdöntő ülést tart, illetve közzéteszi a legfrissebb Inflációs Jelentést.

Nagy optimizmus a tőzsdéken