Előfizetői tartalom

Néhány ember kezében összpontosul a teljes bitcoinpiac

Portfolio
Az utóbbi hetekben zajlik az élet a kriptopénzek világában, Kína az ICO-k betiltása után az összes bitcoin tőzsdét is bezáratta, majd több szakember is páros lábbal szállt bele a szuperpénzbe. Most a HowMuch.net csapata kicsit más megvilágításba helyezve járta körbe a bitcoin témát, arra kerestek választ, hogy hány embernek van bitcoinja, illetve azok milyen arányban oszlanak el az egyes bitcoin tárcák között.

Az alábbi ábra a teljes bitcoinpiacot ábrázolja, mely teljes értéke körülbelül 65 milliárd dollár. Ez kontextusba helyezve nagyobb, mint a Fed-EX, vagy General Motors piaci kapitalizációja. Ha viszont lebontjuk a teljes bitcoin piacot az egyes címekre (tárcákra), akkor azt láthatjuk, hogy a közkézen forgó bitcoinok 95 százalékát mindössze a piac 4 százaléka birtokolja. Sőt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés