Előfizetői tartalom

Nem nagy dolog, csak épp most dől el a dízel autók sorsa

Portfolio
Döntő szerepet kaphat a klíma- és energiapolitika a német koalíciós tárgyalásokon, miután Angela Merkel konzervatívjainak a parlamenti kormányzó többség megtartása érdekében a liberálisokkal és a zöldekkel kell megállapodnia a kormányalakításról. A negyedik ciklusát kezdő kancellár nem számíthat könnyű tárgyalásokra, ugyanis a mindkét párt karakteres, és meglehetősen eltérő tervekkel rendelkezik a legfontosabb klíma- és energiapolitikai kérdésekben - így például a Párizsi Klímaegyezmény megvalósításának eszközeit vagy a dízeltechnológia jövőjét illetően. Míg Merkel a klímapolitika európai bajnoka szerepet szánta Németországnak, korántsem biztos, hogy az új kormány valóban ezt a koncepciót folytatja majd.

Épp most dől el a dízelek sorsa NémetországbanA koalíciós tárgyalások eleve nem ígérkeznek valami könnyűnek, azonban a klíma- és energiapolitika terén a megegyezés még bonyolultabbnak tűnik. A két kisebb párt ugyanis megfigyelők szerint politikailag egyszerűen inkompatibilis a CDU/CSU-val, és ha kampányígéreteik terén kompromisszumokra kényszerülnek, az támogatottságuk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés