A mai kereskedésben emelkedtek a vezető európai részvényindexek, kifejezetten jó formában voltak az autóipari vállalatok is Európában. A magyar tőzsde mérsékelt elmozdulást mutatott a csütörtöki záráshoz képest. A kispapírok között a Graphisoft-részvények árfolyama ment nagyot.
Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Vegyesen teljesítettek a blue chipek 2017.06.16 17:08

A magyar tőzsde gyakorlatilag nem mozdult a tegnapi záráshoz képest, ami a blue chip papírok vegyes teljesítményének tudható be. A vezető papírok közül a Richter-részvények emelkedtek ki, melyek árfolyama másfél százalékot emelkedett, a Mol- és Telekom-papírok árfolyama egy százalékot esett, az OTP-részvények árfolyama mérsékelten, 0,2 százalékot esett.

A kispapírok piacán kiemelkedő, 41 millió forintos forgalom mellett 3,5 százalékot emelkedett a Graphisoft-papírok árfolyama, a délután folyamán 7,5 százalékos pluszban is járt az árfolyam.

Tovább esik az amerikai részvénypiac, kilőtt az Amazon 2017.06.16 15:32

Az amerikai vezető részvényindexek eséssel nyitottak, a Nasdaq közel 0,3 százalékot esett. Az öt legjelentősebb technológiai részvény, a FAAMG-részvények árfolyama az Amazon kivételével közel fél százalékot esett.

Az Amazon-papírok árfolyama azonban már több, mint három százalékot emelkedett, így ismét közel került az 1000 dolláros részvényenkénti ár, jelenleg 991 dollárt kell adni egy részvényért. A befektetők azt díjazzák, hogy a társaság megveszi a Whole Foods kiskereskedelmi láncot 13,7 milliárd dollárért, részvényenként 42 dollárt ad az Amazon.

A mai emelkedéssel idén már közel 32 százalékot emelkedett a technológiai vállalat részvényeinek árfolyama.

Kilőtt a Graphisoft 2017.06.16 15:16

Már nap elején is vezette a BUX-tagok listáját a Graphisoft, azonban a délutáni kereskedésben határozottan kilőtt a papírok árfolyama és már közel 7,5 százalékot emelkedett. Idén május óta már közel 32 százalékot emelkedett a részvények árfolyama, ami kiemelkedő eredmény. Ma eddig közel 11 millió forint értékben kereskedtek a papírokkal.

A határozott árfolyamemelkedés egyébként a májusi gyorsjelentést követően indult el, amikor arról számolt be a társaság, hogy minden fontosabb eredménysoron növekedést ért el.

Nagyot esett az osztrák tőzsde 2017.06.16 13:43

A délutáni kereskedésben a BUX index értéke továbbra sem mozdult el nagyobb mértékben a tegnapi záróárfolyamhoz képest, a blue chip papírok közül egyedül a Mol-részvények árfolyama esett 0,25 százalékot, a másik három papír árfolyama 0,2 százalékot emelkedett.

A régiós tőzsdék között az osztrák részvénypiac esett a legnagyobbat, az ATX részvényindex értéke már több, mint egy százalékot esett. Az osztrák részvények közül a Telekom Austria- és az OMV-papírok árfolyama is két százaléknál nagyobb mértékben esett.

Élen a Graphisoft 2017.06.16 11:47

Az európai részvénypiacokon továbbra is optimisták a befektetők, a vezető részvényindexek értéke fél és egy százalék körül emelkedik. A magyar tőzsdén is jó volt a hangulat a piacnyitást követően, azonban mostanra az emelkedés nagy része eltűnt, a tegnapi záróérték közelében áll a BUX.

A Budapesti Értéktőzsdén az egyedi részvények között élen van a Graphisoft. A részvények árfolyama ma közel 1,5 százalékot emelkedett, május óta pedig már közel 23 százalékot ralizott. A leggyengébb teljesítményt a BUX-tagok között ma az Opimus-papírok mutatják, közel két százalékos eséssel.

Jó formában az autóipari vállalatok 2017.06.16 10:15

Emelkednek az európai részvénypiacok, az emelkedés részben az autóipari részvények árfolyamemelkedésének köszönhető, melyek közül a Ferrari-részvények emelkednek ki.

A német részvénypiacon jól teljesítenek a Commerzbank-papírok, két százalékot emelkedett az árfolyam, de az RWE- és a Deutsche Bank-részvények árfolyama is több, mint egy százalékot emelkedett. A francia részvénypiacon a 40 komponense közül egyetlen egy esik, a többi komponens részvényárfolyama emelkedik.

Hét éve nem látott forgalomnövekedés a Tescónál 2017.06.16 09:50

Az Egyesült Királyságban hét éve nem volt akkora a Tesco forgalomnövekedése mint az utóbbi három hónapban. Anglia legnagyobb kiskereskedelmi lánca 2,3 százalékkal növelte forgalmát az előző év azonos időszakához képest és ez már sorozatban a hatodik negyedév, amikor nő a vállalat forgalma. A növekedés meghaladta az elemzői várakozásoknak, ennek megfelelően több, mint két százalékot emelkedett a Tesco-részvények árfolyama a mai kereskedésben. (Korábban már 4,5 százalékos pluszban is volt az árfolyam)

Ma újra van kereskedés az osztrák tőzsdén 2017.06.16 09:30

Tegnap kereskedési szünnap volt az osztrák és a lengyel tőzsdén, ma újra van kereskedés, mindkét tőzsde mérsékelten esik, az osztrák 0,3 százalékot, a lengyel 0,1 százalékot esett. Ezzel az európai részvénypiacok között alulteljesítőnek számítanak.

Klikk a képre!

Emelkednek a vezető európai részvénypiacok 2017.06.16 09:24

A nyitást követően a vezető európai részvénypiacok emelkednek, köztük a svájci SMI részvényindex emelkedik ki, amely közel egy százalékos pluszban van.

Nagybefektetők shortolják a Richtert 2017.06.16 09:15

  • Két nagy pénzügyi cég is elkezdte shortolni a Richter részvényeit
  • Vélhetően a kötvénypozícióikon elért nyereség bebiztosítására

tovább a cikkhez...

Pluszban a magyar tőzsde 2017.06.16 09:01

A nyitást követő percekben emelkedik a BUX index, ami a blue chipek pozitív nyitásának köszönhető. Az OTP-, Mol- és Telekom-részvények árfolyama közel fél százalékot emelkedett, a Richter-papírok árfolyama stagnál egyelőre.

Mik az előjelek a tőzsdéken? 2017.06.16 08:25

  • A vezető amerikai részvényindexek értéke mérsékelten, fél százaléknál kevesebbet esett, a Nasdaq szenvedte el a legnagyobb veszteséget, 0,47 százalékot esett az értéke. A technológiai papíroknál ismét az eladói nyomás érvényesült, a FAAMG-részvények (Facebook, Amazon, Apple, Microsoft, Google-Alphabet) árfolyama közel egy százalékot esett tegnap.

  • Ma reggel az ázsiai részvénypiacokon vegyesen alakult a vezető részvényindexek értéke, a japán Nikkei és a kínai Hang Seng értéke közel 0,4 százalékot emelkedett, míg a Shanghai Composite 0,3 százalékot, a dél-koreai Kospi 0,1 százalékot esett.

  • A nyugat-európai tőzsdéket ütötték tegnap a befektetők, a vezető részvényindexek értéke közel egy százalékot esett, a magyar tőzsde sem volt kivétel, a szerdai történelmi csúcs után 1,25 százalékot esett a BUX index értéke, ez a blue chipek gyenge teljesítményének tudható be, a Richter-papírok kivételével a másik három blue chip (Mol, OTP, Telekom) árfolyama közel másfél százalékot esett. Ma már azonban a főbb európai határidős részvényindexek állása alapján mérsékelt emelkedésre számítunk a piacnyitást követően a nyugat-európai tőzsdéken, így a magyar részvénypiac is pluszban nyithat.

  • A WTI típusú olaj árfolyamának esése 44,5 dollár közelében állt meg, így közel három százalékot esett a héten. Az esést a szerdai nyersolaj-tartalék adatok váltották ki. Az Egyesült Államok Energiainformációs Ügynökségének (EIA) adatai szerint a belföldi nyersolaj-tartalékok 1,7 millió hordóval csökkentek június első hetében. Az elemzői várakozások a tartalékok ennél nagyobb mértékű leépülését vetítették előre. A Citi elemzői 2 és 3 millió hordó közötti csökkenést valószínűsítettek.

Mire figyeljünk ma?

Ma délután az Egyesült Államokban a júniusi Michigan fogyasztói bizalmi indexet teszik közzé, ezen kívül nem várható piacmozgató makroadat. Ma hajnalban a Bank of Japan, a várakozásoknak megfelelően -0,1 százalékon tartotta az alapkamatot.

Nagy esések után mérsékelt emelkedés jöhet a tőzsdéken