Előfizetői tartalom

Újra belenyúlnak a lengyelek a nyugdíjrendszerbe

Portfolio
A vártnál gyengébb gazdasági növekedés veszélybe sodorta a költségvetési hiánycél tartását Lengyelországban, egy helyi lap szerint a kormány azt tervezi, hogy a nyugdíjalapokba utalt járulékokat csökkenti vagy esetlegesen az alapok kötvényállományát államosítja. A lengyel pénzügyminiszter viszont cáfolta a pletykákat, azt viszont elismerte, hogy felülvizsgálják a nyugdíjrendszert. Mint mondta, ennek viszont semmi köze a nehéz költségvetési helyzethez - írja a Bloomberg.

Több pletyka is szárnyra kelt az utóbbi időben Lengyelországban, a nyugdíjalapok vezetői és több szakértő is attól tart, hogy a 2011-es nyugdíjrendszerbeli átalakítások után a kormány szorongatott helyzetében új eszközökhöz nyúl. Két évvel ezelőtt a kormány már úgy döntött, hogy a nyugdíjjárulék nagyobb részét (7,3%-ból 5%-ot) az államhoz utalják, és csak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés