Előfizetői tartalom

Óriási kártérítést követel Irakból a Mol konzorciuma

Portfolio
26,5 milliárd dolláros kártérítést követel az Iraki Kurdisztáni Régiótól az egyesült arab emírségekbeli székhellyel rendelkező Dana Gas és a több más olajtársaságot - így a magyar Molt is - magába foglaló vegyesvállalata, a Pearl Petroleum. Az egyik washingtoni szövetségi bíróságon benyújtott kereset alapján a társaságok a régióban folytatott olaj- és földgázprojektek késleltetésére hivatkozva kérnek kompenzációt. A május 12-én benyújtott kereset a korábban a londoni nemzetközi választott bíróság által a társaságoknak már odaítélt költségek "elismerését és kikényszerítését" kívánja elérni a dokumentumok alapján.

A most benyújtott kereset egy jogi folyamat része, amely biztosítaná, hogy a Pearl Petroleum akkor is hozzájut kurdisztáni eszközei értékéhez, amennyiben a kurdok nem fizetnék ki a választott bírói eljárásban odaítélt kártérítési díjakat. A Pearl Petroleum legnagyobb részvényese a Dana Gas és a szintén egyesült arab emríségekbeli Crescent Petroleum, de az OMV, a Mol...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés