Előfizetői tartalom

Vége a káosznak? Új szabályokkal kezelnék a tartozásokat

Portfolio
A magyar követeléskezelők által kezelt vagy megvásárolt követelések értékét, e cégek jövedelmezőségét is alapjaiban rengetheti meg a kormány készülő devizahiteles csomagja. A követeléskezelők szakmai szervezetének (MAKISZ) mai sajtótájékoztatóján erről a konkrét elszámolási intézkedések hiányában még nem tudtak részletesen beszélni, de a szervezet előrehaladott állapotban lévő követeléskezelési törvényjavaslatát bemutatták. A jelenlegi kaotikus jogszabályi és intézményi környezetet egy átlátható, egységes szabályozás váltaná fel javaslatuk szerint.

Anomáliák tömkelege a magyar követeléskezelési piacon Új törvényben szabályozná az elsősorban banki, közüzemi és telekommunikációs követelések kezelésével, megvásárlásával foglalkozó hazai követeléskezelői piac tevékenységét a Magyar Követeléskezelők és Üzleti Információt Szolgáltatók Szövetsége (MAKISZ). A sajtótájékoztatón elhangzottak alapján ez...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés