Az amerikai tőzsdék kivétel nélkül erősödtek azt követően, hogy csütörtökön komolyabb eséseket láthattunk a részvénypiacokon is. Pénteken az sem zavarta a befektetőket, hogy egyre feszültebbé válik a helyzet az Egyesült Államok és Észak-Korea között.
Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Erősödéssel zárta a hetet Amerika 2017.08.11 22:20

Az amerikai részvényindexek kivétel nélkül erősödéssel zárták a hét utolsó kereskedés napját: a Dow Jones 0,1 százalékot, az S&P 500 értéke 0,2 százalékot, míg a Nasdaq értéke 1,1 százalékot emelkedett. Ugyanakkor a teljes hetet figyelembe véve elmondható, hogy a Dow Jones és az S&P 500 március óta, míg a Nasdaq június óta nem teljesített ilyen gyengén.

Rakétatámadás? Csőre töltött védelmi rendszer? - Kit érdekel! 2017.08.11 19:54

Javult a befektetői hangulat csütörtökhöz képest, amikor az amerikai részvényindexek értéke május óta nem látott mértékben csökkent. A piaci szereplők annak ellenére vásárolnak az irányadó tőzsdéken, hogy Donald Trump amerikai elnök Twitteren jelezte: csőre töltöttek, vagyis felkészülten várnak egy esetleges észak-koreai rakétatámadást. Ezzel pedig csak tovább növelte a két ország közötti felszültséget.

A Dow Jones és az S&P 500 értéke 0,2 százalékot, míg a Nasdaq értéke 0,6 százalékot erősödött.

Rakétatámadás? Csőre töltött védelmi rendszer? - Kit érdekel!

Rakétatámadás? Csőre töltött védelmi rendszer? - Kit érdekel!

Rakétatámadás? Csőre töltött védelmi rendszer? - Kit érdekel!

10 éve nem történt ilyen a magyar tőzsdén 2017.08.11 17:45

Nagy nyomás alatt voltak a tőzsdék, ami nagyrészt az Egyesült Államok és Észak-Korea közötti feszült viszonynak volt betudható. Ennek eredményeképp a befektetők a menekülőtermékek felé fordultak, így az arany árfolyama idei csúcsdöntésre készül, a japán jen pedig erősödik a vezető devizákkal szemben. Volt jó hír is pénteken, az OTP 10 000 forinton zárt, miután erős negyedéves számokat tett közzé.

tovább a cikkhez...

Alig éledezik az infláció Amerikában, megütötték a dollárt 2017.08.11 14:38

Az előzetesen várt 1,8 százalék helyett csak 1,7 százalék volt az infláció júliusban az Egyesült Államokban. Ez pedig ismét a Fed óvatosságát támaszthatja alá, nem is véletlen, hogy hirtelen megütötték a dollárt a hírre.

tovább a cikkhez...

Trump: csőre töltöttünk, ha Észak-Korea támadna 2017.08.11 13:41

Az Egyesült Államok felkészült a válaszcsapásra Észak-Korea ellen - jelentette be pénteken a Twitteren Donald Trump amerikai elnök.

tovább a cikkhez...