Egy éve nem látott emelkedést produkáltak a ma reggeli kereskedésben a dél-koreai tőzsdén a Samsung részvényei, a befektetők a negyedéves számokra spekulálhatnak.
Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Pénteken teszi közzé előzetes negyedéves számait a Samsung és a befektetők arra spekulálnak, hogy a chipértékesítéseknek köszönhetően rekord negyedéves profitról számol majd be a dél-koreai technológiai óriás a július-szeptemberi negyedévre. A chipgyártás mára a Samsung legfontosabb üzletága lett, a második negyedévben a profit közel 60 százalékát adta.

Rekord negyedév lehetett a Samsungnál


Az elemzői konszenzus szerint 61,8 ezer milliárd koreai won bevételt érhetett el a társaság a lezárt negyedévben, ami 29 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához viszonyítva. Működési eredménye 14 ezer milliárd won lehet, ami pedig 170 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál.

Rekord negyedév lehetett a Samsungnál


A Samsung részvényei tavaly október óta nem látott emelkedést mutattak ma reggel a dél-koreai tőzsdén: több mint 4 százalékot szárnyalt az árfolyam. Miután a chipgyártó részlegtől várják a jó teljesítményt az elemzők, a másik dél-koreai chipgyártó, az SK Hynix árfolyama is szárnyalt: 4,3 százalékot emelkedett. A chipgyártóknak köszönhetően a dél-koreai tőzsde felülteljesítő volt a mai kereskedésben, a Kospi index másfél százalékot emelkedett.

Rekord negyedév lehetett a Samsungnál


(Reuters)