Előfizetői tartalom

Személyi, drog, fegyver és bérgyilkos is kapható az interneten

Portfolio
Az internetnek létezik egy olyan része, amely láthatatlan marad a kíváncsi szemek előtt: az angolul Dark Webnek nevezett területen futó szolgáltatásokat nem lehet azonosítani és minden olyan illegális tárgy fellelhető itt, amelyet csak el tudunk képzelni. Most ennek kapcsán a Visual Capitalist csapata tett közzé egy rendkívül érdekes infografikát, amely átfogó képet mutat a Dark és Deep Webnek nevezett misztikus térről.

A jéghegy csúcsaHa meg akarjuk érteni az internet felépítését, akkor először is képzeljünk el egy jéghegyet. A jéghegy csúcsa, ami a felszín felett van, az a tér, amit mindannyian használunk a mindennapjaink során, és egy kattintásra elérhetőek a keresőmotorok segítségével (Facebook, Google, Twitter, Youtube stb). Ez körülbelül 980 millió weboldalt, és 19 terabyte adatok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés