FONTOS A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán
 
Előfizetői tartalom

Szijjártó: Horvátország és Románia blokád alatt tartja Magyarországot

MTI
Közép-Európa és benne Magyarország - infrastrukturálisan - kényszerhelyzetben van a földgáz behozatala kapcsán - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön újságíróknak nyilatkozva. Megoldás lehetne Horvátország és Románia, de ezek az országok - a külügyminiszter megfogalmazása szerint - blokád alatt tartják Magyarországot.

A miniszter elmondta, jelenleg három irányból érkezhet földgáz Magyarországra: Ukrajnán keresztül orosz forrásból, Ausztrián keresztül, nagyrészt orosz forrásból vagy Szlovákián keresztül, de ezen keresztül nem jön gáz. Ugyanakkor a Gazprom lekötötte a német-cseh és a cseh-szlovák interkonnektorok majdnem teljes kapacitását 2039-ig, így onnan is csak orosz földgáz érkezhet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés