Előfizetői tartalom

Szoros figyelést igényel a paksi reaktorblokk süllyedése

Portfolio
A Paksi Atomerőmű négyes blokkjával és annak hatásaival kapcsolatos adatokat folyamatosan ellenőrizni és értékelni kell - hangzott el az Országos Atomenergia Hivatal (OAH) évindító sajtótájékoztatóján. A mérések és elemzések alapján a süllyedés mértéke nem követeli meg extra intézkedések megtételét, és a várhatóan a jövőben sem fogja, amelynek kezelésére megfelelő és kipróbált eszközök állnak rendelkezésre; ugyanakkor a süllyedésből eredő egyéb hatások, például a reaktor dőlése is vizsgálandó, ezek ugyanis később esetleg problémát okozhatnának.

Szoros figyelmet igényel a Paksi reaktorblokk süllyedéseA süllyedést - ami egyébként nem szokatlan jelenség, minden épületnél jellemző - elsősorban a talaj összenyomódása és a talajvízszint változása okozza - jelen esetben a Duna vízszintje. A süllyedést az 1., 2. és 3. blokknál is vizsgálta az OAH, de a négyes blokknál kiemelten kell kezelni a kérdést, mivel ez van...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés