Előfizetői tartalom

15 millió forintos bírságot kapott a Telenor (2.)

Portfolio
A Gazdasági Versenyhivatal az elmúlt hónapokban több alkalommal is bírságot szabott ki távközlési vállalatokra, januárban a Magyar Telekom gigantikus, 600 millió forintos bírságot kapott, most a Telenor került sorra, a hivatal ugyanis jogsértőnek ítélte a Telenor Magyarország SMS kommunikációját a kiegészítő adatszolgáltatások felhasználási idejéről. A jogsértésért 15 millió forint bírságot szabott ki a GVH, és egyúttal megtiltotta a Telenor jogsértő gyakorlatának folytatását.

A GVH a Telenor 2015 novemberében bevezetett kiegészítő mobilinternetes adatjegyeinek és adatcsomagjainak igénybevételéről szóló tájékoztatásait vizsgálta, amelyeket a cég SMS-ben és a Felfedező Magazinban tett közzé. A GVH megállapította, hogy a Telenor tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott, mert megtévesztő tájékoztatást nyújtott a kiegészítő adatcsomagok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés