Előfizetői tartalom

Baj van a Magyar Telekom testvércégénél

A vártnál jobban teljesített a Magyar Telekom anyavállalata, a Deutsche Telekom az idei első negyedévben, a befektetőket azonban ez nem hatotta meg, közel 2 százalékot veszítettek értékükből a DT papírjai, mivel a befektetők a (főként a nagy volumenű beruházások miatt) cash-flow visszaesése miatt arra számítanak, hogy a DT visszafogja majd osztalékfizetését. Ráadásul a görög leánycégnél is bajok vannak, az ország gazdasági problémái és az éles verseny miatt nagyot esett az ottani leánycég profitja.

Milyen lett a negyedév?A Deutsche Telekom a fontosabb eredménysorokon magasabb számokat tett közzé, mint amire az elemzők számítottak, az árbevétel 0,9, az EBITDA 0,4 százalékkal lett magasabb, az adózott eredmény pedig több mint háromszor akkora lett, mint amit az elemzők előre jeleztek.Az árbevétel 4,7 százalékkal 17,6 milliárd euróra emelkedett, a tisztított EBITDA 12,9...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés