• A bevételek estek a profitabilitás viszont nőtt a Vodafone csoportnál
  • A menedzsment megemelte az idei várakozását, emiatt emelkedett közel 5 százalékot az árfolyam

Kereskedés Vodafone-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

Száraz tények


  • A bevételek 4,1 százalékkal 23,1 milliárd euróra csökkentek a szeptember 30-ával végződött első félévben, a visszaesés elsősorban a holland operáció dekonszolidálásának és a kedvezőtlen devizamozgásoknak tudható be.
  • A szolgáltatási bevételek organikusan 1,7 százalékkal emelkedtek, a második negyedévben gyorsult (+1,7%) a növekedés
  • Az egyszeri hatásoktól tisztított EBITDA 13 százalékkal 7,4 milliárd euróra nőtt az első félévben, a frekvenciavásárlások nélkül számított szabad cash flow az egy évvel korábbi -0,1 után idén 1,3 milliárd euró lett
  • Az évközi osztalék 2,1 százalékkal 4,84 eurócentre emelkedett.

Megemelt várakozás


A menedzsment megemelte az egész éves várakozását, a korábbi 4-8 százalékos EBITDA-bővülés helyett már 10 százalékos organikus bővüléssel számol, nagyjából 14,75-14,95 milliárd euró lehet az egész éves EBITDA, a szabad cash flow a frekvenciavásárlások nélkül meghaladhatja az 5 milliárd eurót, miközben a korábbi várakozás nagyjából 5 milliárd euró volt.

Magyarország


Az előfizetések száma 1,9 százalékkal, közel 55 ezerrel 2,77 millió darabra csökkent szeptember végére a magyarországi Vodafone-nál, több mint 2 éve nem volt ilyen alacsony az előfizetések száma a magyar operációban. Az összes előfizetésen belül a post paid előfizetések aránya több éves csúcsra, 63,4 százalékra emelkedett.

Ugrik az árfolyam


A megemelt várakozás miatt a Vodafone árfolyama már 5,5 százalékos pluszban is állt ma, jelenleg 4 százalék pluszban áll az árfolyam.

Meglepetés a Vodafone-tól