Előfizetői tartalom

Vergődik a HTC: nagyot zuhant a nyereség

Portfolio
Éppen hogy csak nyereséges volt a tajvani okostelefon-gyártó, a HTC a harmadik negyedévben. A vállalat profitja közel 80%-kal zuhant az előző év azonos időszakához viszonyítva, miután a cég egyre hátrébb szorul az okostelefonok piacán, amit a Samsung és az Apple dominálnak. A gyorsjelentés főbb pontjai: - A HTC bevételei 48%-kal csökkentek év/év alapon. - A vállalat nettó eredménye közel 80%-kal esett vissza. - A negyedik negyedévre további profitcsökkenést várnak az elemzők, ami már az egymást követő ötödik csökkenő negyedév lehet. - HTC nem tudja felvenni a versenyt az Apple-lel és a Samsunggal, de a kínai gyártók előretörése is negatív a cégre nézve.

Feleződött a harmadik negyedévben a tajvani okostelefon-gyártó, a HTC bevétele, ami az elemzői várakozásokhoz képest is negatív meglepetést okozott: az elemzők által prognosztizált 75 milliárd tajvani dollárral szemben ugyanis mindössze 70,2 milliárdra rúgott a HTC bevétele. A profit tekintetében még komolyabb zuhanást könyvelt el a vállalat, a negyedévben éppen hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés