Előfizetői tartalom

Tesla-gyilkos, ugyan már! - Nagy álmokat kergettek, végül csúnyán leégtek

Portfolio
Hatalmas terveket dédelgetett a kínai Faraday Future, az elektromos autózás királyát, a Teslát akarták lenyomni, de a nagyszabású terveik sorra hiúsultak meg. Így az sem okozhat komolyabb meglepetést, hogy a vállalat nevadai gigagyárának tervének is befellegzett, valószínűleg sosem készül már el az 1 milliárd dolláros beruházás.

A Faraday megálmodta az E-versenyautókat és idén januárban bemutatta, az FF91 tanulmányautóját, amit tömeggyártásra szánt. Az autó elektromos hajtáslánca négy villanymotorból állt volna, melyek együttesen közel 1050 lóerőt adtak volna le, az akkumulátor pedig 600 kilométer feletti hatótávolságot tett volna lehetővé. Tehát a számok szintjén mindenképpen igazi konkurenciája...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés