Előfizetői tartalom

Tisztítótűz söpör végig Európán - Nincs hová elbújni

Portfolio
Az elmúlt napokban egymást érték a rossz hírek a világban: múlt héten mindenki az amerikai és észak-koreai viszony elmérgesedésére figyelt, aztán Trump gyakorlatilag kereskedelmi háborúba kezdett Kínával, míg csütörtökön terrortámadást hajtottak végre az egyik legkedveltebb úti cél, Barcelona belvárosa ellen. Mindezeket figyelembe véve nem csoda, hogy komoly eladási hullám söpör végig a nemzetközi részvénypiacokon. Hogyha az esés mögött meghúzódó okokat keressük, beszélnünk kell arról is, hogy az elmúlt hónapokban nagyot erősödtek a részvénypiacok, így a mostani feszült helyzetben a piaci szereplők közül sokan dönthettek a profitrealizálás mellett.

Pirosban EurópaAz európai részvényindexek értéke kivétel nélkül csökkent a pénteki kereskedés első szakaszában. A legnagyobb eséseket a görög, olasz és francia tőzsdén láthatjuk.Szétverik a légitársaságokatTerrortámadás esetén a befektetők szinte automatikusan nekiesnek az utazási cégek részvényeinek, főleg akkora, hogyha egy olyan népszerű úti cél ellen követnek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés