Kereskedés Appeninn-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

A Konzum tavaly augusztusban jelentette be, hogy tőzsdén kívüli ügylet útján 24,51 százalékos részesedést szerzett az Appeninnben, a Konzum magántőketársasága, a Konzum PE pedig szintén 24,51 százalékos részesedést szerzett, az Appeninn korábbi nagytulajdonosa, a Lehn Consulting pedig tavaly decemberben további 2,32 százalékos Appeninn-részesedését is eladta, azt a Konzum Management Kft.-nek, így a Konzum Csoporthoz került az Appeninn részvényeinek 51,34 százaléka, az utóbbi tranzacióval kapcsolatban azonban még GVH-jóváhagyás szükséges.

Most az Appeninn bejelentette, hogy a Gazdasági Versenyhivatal eljárásának befejezését követően a társaság alaptőkéjét egy későbbi határozattal meg fogja emelni, amelyre a következőképpen kerül sor:

Az Appeninn zártkörben 6 478 874 darab új részvényt bocsát ki, amelyeket a Konzum II. Ingatlanbefektetési Alap jegyez majd le, amiért a Konzum Befektetési Alapkezelő, amely a Konzum II. Ingatlanbefektetési Alap alapkezelője, egy Budapest VIII. kerületi (1082 Budapest, Üllői út 48.) ingatlant szolgáltat apportként, amelynek értéke 4,6 milliárd forint. Az új részvények kibocsátási értéke 710 forint, amely 10 forinttal magasabb, mint az Appeninn részvények tegnapi záróára.

Tőkeemelésre készül az Appeninn