Előfizetői tartalom

Trump=Hitler - Ebből már nehéz lesz kijönni

Berendelte magához Donald Trump mára a Szilícium-völgy nagyágyúit, többek között az Apple, a Microsoft és az Amazon vezérigazgatója is tiszteletét teszi a Trump Towerben. Bőven van mit megvitatni, például azt, hogy a tech cégeknek haza kell-e vinniük a külföldön tartott elképesztő méretű készpénzállományokat, vagy hogy hogyan teremthetnek munkahelyeket az Egyesült Államokban, ahelyett, hogy Ázsiában vagy Dél-Amerikában hoznának létre állásokat. A hangulat nem csak amiatt lesz feszült, mert a tech cégek érdekei sok mindenben ellentétesek Trumpéval, de azért is, mert az elnökválasztás alatt több tech cég vezetője egyértelműen Clinton mellett állt ki. A legélesebben a HP vezérigazgatónője, Meg Whitman bírálta Trumpot, fasiszta diktátorokhoz, Adolf Hitlerhez és Benito Mussolinihez hasonlította a következő amerikai elnököt. Ha Whitman is ott lesz a találkozón, biztos a botrány.

Meghívta Donald Trump magához a technológia szektor nagyágyúit, a nagy találkozásra ma kerül sor a Trump Towerben. Az biztos, hogy van mit megbeszélniük. Fontos kérdés a készpénz repatriálása, hiszen a technológiai vállalatok több százmilliárd dollárt tartanak külföldön. Az egyszeri adókedvezmény segíthet ebben. Viszont a kínai kereskedelmi kapcsolatok romlása visszavetheti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés