Tőzsdei pályafutásuk legjobb napját élték át tegnap a Snap részvényei. Az árfolyam közel 12 százalékot szárnyalt kedvező elemzői véleményekre.
Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Pozitív elemzői véleményekre szárnyaltak a szerdai kereskedésben a Snapchat anyavállalata, a Snap részvényei. A Credit Suisse elemzője 17 dollárról 20 dollárra emelte a papírokra vonatkozó célárfolyamát, mert véleménye szerint a felhasználószám növekedése erősebb lehet, mint amit korábban várt, technikai változások pedig a hirdetési bevételeket segíthetik.

A Credit Suisse elemzője szerint a harmadik negyedévben 78,2 millióra rúghatott Észak-Amerikában a naponta aktív felhasználók száma, ami 3,2 millióval több, mint az előző negyedévben. Korábban 1,5 milliós növekedést vártak. Bevétele 227,9 millió dollárra nőhet, viszont továbbra sem nyereséges, az egy részvényre jutó eredménye 18 centes veszteség lehet.

Úgy elszállt a Snap árfolyama, mint még soha


Nemcsak hogy több aktív felhasználót vonzott a platform, de kritikus javításokat végzett a hirdetési rendszerén. Az elemző szerint a 2022-es pénzügyi évben már nyereséges lehet a cég. A folyó évre még 3,5 milliárd dolláros veszteséget jósol a nettó eredmény szintjén, de ebből mintegy 2 milliárd dollár a részvénykompenzációs program számlájára írható.

35 elemző követi a Snap részvényeit, ebből mindössze 6-an ajánlják vételre a részvényeket. Az átlagos célár 15,26 dollár. A pozitív elemzői véleményre tegnap közel 12 százalékot emelkedett a papírok árfolyama, ami a papírok március 2-i debütálása óta a legnagyobb emelkedés. A Snap részvényei 15,98 dolláron zártak tegnap, ami még mindig elmarad a 17 dolláros kibocsátási ártól. Mindenkori csúcsát a tőzsdére lépés utáni első kereskedési napon érte el a Snap.

A címlapkép forrása: Shutterstock

Úgy elszállt a Snap árfolyama, mint még soha