Az NKM Nemzeti Közművek Zrt. tulajdonába került az Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zrt. 100%-os részvénycsomagja; az eladó a korábbi GDF-Suez, az ENGIE International Holding B.V. A Nemzeti Közművek saját rendelkezésére álló forrásaiból finanszírozta a tranzakciót tulajdonosi forrásbevonás nélkül, amelynek értékét azonban nem közölték.

  • A tranzakcióval a társaság eszközei és tudásbázisa is a Nemzeti Közművekhez kerül, ahogyan a 23 125 km hosszú földgázelosztó hálózat is.
  • Ezzel a Nemzeti Közművek teljes hálózati infrastruktúrája - a földgázt és a villamos energiát is beleértve - már meghaladja a 60 000 kilométert.
  • A közel 500 főt foglalkoztató Égáz-Dégáz Magyarország észak-nyugati és dél-keleti részén, 6 megyében (Vas, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Bács-Kiskun, Csongrád és Békés) több mint 775 ezer lakossági- és versenypiaci ügyfél földgázelosztását biztosítja.
  • Az ügyfeleknek a tulajdonosváltás kapcsán semmilyen teendőjük nincsen.

A tranzakcióval az ország déli részén valósult meg először teljes egészében az, hogy a földgáz- és áramszolgáltatást, ideértve a biztonságos és folyamatos ellátáshoz szükséges földgáz- és áramhálózatot a Nemzeti Közművek biztosítja az ügyfelek számára

- mondta Kóbor György, az NKM Nemzeti Közművek Zrt. elnök-vezérigazgatója.