Előfizetői tartalom

Újabb frekvenciatenderek jönnek

MTI
Mintegy 160 megahertz (MHz), szélessávú mobilszolgáltatásra alkalmas frekvenciát készít elő értékesítésre a következő ötéves időszakban a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) - ismertette a hatóság most meghirdetett, 2016-2020-as időszakra szóló spektrumgazdálkodási stratégiáját Aranyosné Börcs Janka, az NMHH főigazgatója egy csütörtöki háttérbeszélgetésen.

Az értékesítendő spektrumok között van például a jelenleg műsorterjesztésre használt 700 MHz-es frekvenciatartományból 60 MHz-nyi sáv - mondta. Hozzátette, hogy ezt a frekvenciát 2020. június 30-ig kell értékesíteni, és használatával kapcsolatban két európai bizottsági döntés várható a közeljövőben. Az értékesítés tényleges időpontja a szomszédos országok átállásától...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés