Előfizetői tartalom

Újabb iparágat forgathat fel fenekestül a bitcoin titkozatos technológiája

Tuan Anh Trinh
|
Szegő Dániel
|
Kovács Ádám
Az új technológiák közül az elmúlt évek egyik legnagyobb sztorija egyértelműen a blockchain alapú technológiák voltak, amelyek valószínűleg már pár éven belül az életünk mindennapi részei lesznek. Felhasználási területei gyakorlatilag végtelenek, legyen szó finanszírozásról, kormányzásról, adattárolásról, okosszerződésekről, vagy a predikciós piacokról. Az utóbbi külön izgalmas téma az elmúlt hónapok eseményei kapcsán- gondoljunk csak a közvélemény kutatók és fogadóirodák elképesztő bénázására az amerikai választások, és a Brexit kimenetele kapcsán - így most bemutatjuk, hogy a blockchain alapú predikciós piacok (Augur, Gnosis), hogyan reformálhatják meg ez előrejelzések és fogadások piacát.

Mik is azok a predikciós piacok?A predikciós piacok nagyon leegyszerűsítve tőzsdéknek tekinthetők, ahol a résztvevők azáltál, hogy megvásárolnak, vagy épp eladnak egy részvényt gyakorlatilag fogadásokat kötnek egy jövőbeli bizonytalan esemény kimenetelére, legyen szó egy részvény áráról, választásokról, vagy éppen arról, hogy ki fog-e robbanni egy újabb világháború....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés