Az Indonéz Jegybank (Bank Indonesia) újabb figyelmezetést adott ki, ugyanis véleményük szerint az olyan kriptodevizákkal történő kereskedés, mint amilyen a bitcoin is, komoly veszteségeket okozhat az emberek számára és veszélyezteti a pénzügyi rendszer stabilitását is.
Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia


A jegybank korábban már jelezte, nem ismeri el hivatalos fizetőeszközként a kriptodevizákat, ezért azokkal hivatalosan fizetni sem lehet az országban.

A Bank Indonesia közleményében beszélt arról is, hogy a kriptodevizák birtoklása hatalmas kockázatot jelent, ugyanis ezekkel az eszközökkel szabályozatlan piacokon kereskednek, így nincs olyan hivatalos hatóság, amely ellenőrizné az ügyleteket, az ármozgásokat, illetve azok kiváltó hatásait. Ráadásul a kriptodevizák mögött nincsen semmilyen valós értékmérő dolog sem, amely hatással lenne az árak mozgására.

Csütörtökön a dél-koreai hatóságok jelentették be, hogy a terveik szerint betiltják az országban a kriptopénzekkel a kereskedés, azok után, hogy a hatóságok razziát tartottak több nagy tőzsdénél is adóelkerülés gyanúja miatt.

Nagyon aggódunk a kriptodevizák miatt, így az igazságügyi minisztérium előkészít egy törvényjavaslatot, ami lényegében betiltaná a kriptopénzekkel a kereskedést
- mondta Park Sang-ki, a dél-korai igazságügyi miniszter egy sajtótájékozatón.

Mindezeket figyelembe véve nem csoda, hogy nagyon gyengén teljesít a bitcoin az elmúlt napokban, a kriptodeviza árfolyama csak vasárnap közel 5 százalékot esett, míg a múlt vasárnapi záróárhoz képest közel 16 százalékos a zuhanás.

Újabb jegybank ment neki a bitcoinnak(CNBC)