Előfizetői tartalom

Vesztes háborúba indul a kormány, bajban a magyar boltok

Portfolio
Évek óta érzékelhető, hogy a kormánynak nem tetszenek egyes élelmiszer-kiskereskedelmi cégek, ami valószínűleg egy rögzült közgazdasági gondolatmenet eredménye. A multik korai megjelenésükkel tényleg hozzájárultak az átmenet gazdasági nehézségeihez a kisker szektorban, ahogy azonban a feltört tojást sem lehet utólag helyreállítani, a megkésett kormányzati intézkedések sem fogják visszafordítani az idő kerekét. A hazai láncok egy részének egyszerűen elfogytak a stratégiai tartalékai.

Miért bántja a kormány a kisker multikat?Évek óta érzékelhető, hogy a kormánynak nem tetszenek egyes élelmiszer kiskereskedelmi cégek. Legalábbis, amelyek multik tulajdonában vannak. Egyre-másra hozzák szabályozással nehéz helyzetbe ezeket a cégeket, még akkor is, ha ezeket a szabályozásokat nemzetközi nyomásra időnként vissza is kell vonni. De ez talán nem is baj a kormányzat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés