Előfizetői tartalom

Tőkére várva - beszélgetés László Gézával (AH)

Portfolio
László Gézával, az Antenna Hungária elnök-vezérigazgatójával folytattunk egy átfogó beszélgetést, amely amellett, hogy a most ismételten az érdeklõdés középpontjába került Vodafone részesedést boncolgatta, alapos figyelmet fordított a társaság tõkehiányának lehetséges megoldási módozataira és esélyeire, valamint az AH üzletmenetére. Az interjúból olvasóink megtudhatják, hogy az állam oldaláról még idén megszülethet az orientáló döntés az AH eladásról, miközben a lehetséges befektetõk egyes üzletágak iránt külön-külön is érdeklõdhetnek. A beszélgetésben ismét nyomatékosításra került, hogy amennyiben nem kerül rendezésre a társaság tõkehelyzete, akkor a növekedésrõl le kell mondani. A Vodafone a múlt heti tõkeemelésen felül akár 1 éven belül újra igényelhet friss tõkét. Portfolio.hu: A társasághoz érkezésedkor az Antenna Hungária mûködésében és szervezetében egyaránt tipikus állami vállalat volt. Sikerült a társaságot átalakítani végleg egy modern, piacgazdasági alapokon mûködõ szervezetté? Van-e még tere a további hatékonyságjavításnak?

László Géza: Amikor ideérkeztünk 1998-ban a vállalatnak a struktúrája egy hagyományos állami vállalatra emlékeztetett. Tekintettel arra, hogy nagyon nehéz egy ilyen hierarchikus szervezetben mozogni, az elsõ lépés az volt, hogy átalakítottuk a menedzsment rendszert. Elõször a funkcionális szervezetet fejlesztettük, értelmes funkciókra tagoltuk szét a fõbb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés