Előfizetői tartalom

Warningok sokkolják a piacot

Portfolio
Csökkenésre lehet számítani az Egyesült Államokban a mai nyitás után, a határidős részvényindexek a negatív tartományban állnak, elsősorban a távközlési, valamint a telekom berendezéseket gyártó cégek részvényeinek az árfolyam csökkenése hatására. A Dow futures -30, a Nasdaq futures -19, az S&P futures pedig -4 ponton áll.

A távközlési berendezéseket gyártó cégek esésének oka, hogy ma reggel közzétette negyedéves eredményszámait a svéd Ericsson, mely várakozások alatti számokat közölt, és erőteljes profit-warningot tett közzé, valamint 20,000 fős létszám leépítést jelentett be. A társaság részvényei csaknem 25%-ot zuhantak az európai kereskedésben, s csökken a nyitás előtti kereskedés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés