Előfizetői tartalom

Mezőgép: egy újabb csalódás

Portfolio
Semmi nem változott a Mezőgép gazdálkodásában. A bruttó fedezet további erőteljes zsugorodása mellett az árbevétel növekedés nem tud profit növelő tényezővé válni, különösen nem a negyedik negyedév hagyományosan magasabb közvetett költségszintje mellett. A 12 havi gördülő eredmény ismételten csökkenést mutat. A negyedéves eredmény a várakozásokban szereplő közel 260 m Ft-os profit helyett, 142 m Ft veszteség lett. A gyorsjelentés alapján ismét teljesen egyértelmű, hogy a növekvő rendelés állomány nem ad alapot az árfolyam emelkedés megindulásához, a részvény ismét az 1,000 Ft-os szinthez konvergálhat.

Növekvő bevételek mellett sem indult be megfelelő szinten a CVT projekt, így a fedezeti tartalomban a tervezethez képest jelentős kiesést szenvedett el a társaság. A Skyjack projekt, az emelőkosaras szerkezetek összeszerelése szintén egy reményt vesztett terv maradt.Az üzemi eredményt jelentős mértékben meghatározta a bruttó fedezeti szint 14%pontos zsugorodása egyetlen negyedév...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés