Előfizetői tartalom

Globus: jelentkeztek a stratégiaváltás hatásai

Portfolio
A Csabai Konzervgyár Rt. és a Deko Food Rt. konszolidálását tartalmazó csoportszámok arról tanúskodnak, hogy a Globus 2003. I. negyedévi gazdálkodásával teljesítette idõarányos eredménytervét. A tárgyévi és a bázis negyedév gazdálkodási tevékenységének elemzését azonban megnehezíti néhány össze nem hasonlítható tétel, mint a csabai eszközeladás miatti rendkívüli bevétel és ráfordítás, a gyorsfagyasztott termékek értékesítésével összefüggõ marketingtevékenység nem folyamatosan jelentkezõ költsége, a debreceni gyárban végrehajtott létszámleépítések miatti elõrehozott többletköltségek, valamint a Bonduelle-ügylethez kapcsolódó készletraktározási és fuvarozási többletköltségek felmerülése.

Az üzemi eredmény 973 millió Ft-os értéke 68%-kal magasabb a bázisidõszakhoz viszonyítva. Az élelmiszeripari cégcsoport a gazdálkodás külsõ feltételeinek romlása ellenére fõként a csabai gyár ingatlanjainak és termelõeszközeinek Bonduelle felé történõ értékesítése révén 898 millió Ft adózás elõtti eredménnyel zárta az év elsõ negyedévét. Az egy részvényre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés