Előfizetői tartalom

Piacnyugtatás a zuhanás után - Mi lesz a Cesky Telecommal

Portfolio
12%-os visszaesést mutat a Cesky Telecom árfolyama a prágai tőzsdén, miután a társaságot 27%-ban tulajdonló Telesource konzorcium (Swisscom, KPN) péntek este bejelentette, hogy el kívánják adni részesedésüket. Ma a Swisscom már arról beszélt, hogy az értékesítés nem sürgős, azonban a svájci cégnek nem sikerült megnyugtatnia a befektetőket. Később a Telesource bejelentette, hogy az idei év végéig el kívánja adni részesedését.

Az már régóta nem titok, hogy a Telesource meg kíván válni a részesedésétől, azonban ez eddig mindig a privatizációs tervekhez volt kapcsolva. A Cesky Telecom 51%-os csomagja állami kézen van, az eredeti tervek szerint a Telesource megvárta volna a privatizációs tárgyalásokat. Az állami részvényértékesítés csúszása úgy látszik önálló kezdeményezésre szorította...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés