Előfizetői tartalom

Jelentős kiadásnövekedést okoztak a nyári kormányülések

Portfolio
A kormány tegnapi kihelyezett ülésén a korábbi 20 mrd Ft-os árvízkárok rendbetételére szánt összeget 10 mrd Ft-tal egészítette ki. Az erdeti 20 mrd Ft-ból 5.9 mrd-ot szántak a lakóingatlanok helyreállítására, mivel azonban a korábban becsültnél jóval több ház vált lakhatatlanná, az elkülönített források nem fedezték volna a szükséges helyreállítások mértékét.

A kiegészítő 10 mrd Ft-ot teljes egészében az új lakóingatlanok létesítésére szánja a kormány. A nyári kormányülések során mintegy 62 mrd Ft-ot "ígért el" a kormány, mely többségében az idei és a jövő évi költségvetést terheli, ugyanakkor a költségvetési törvény előirányzatai között nem szerepel. A finanszírozási forrást ezeknél a tételeknél a költségvetés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés