Előfizetői tartalom

France Telecom: pont került a probléma végére

Portfolio
Hosszú hetek vívódása után megállapodásra jutott a France Telecom német leányvállalatának fő tulajdonosával, a részvények közel 40%-át birtokló Gerhard Schmidtel. Az egyesség értelmében a Schmid eladja részesedését, a France Telecom adósságállománya nem növekszik és a francia cég nem kényszerül ajánlatot tennie a kisebbségi részvényeseknek.

A megállapodás szerint Schmid részvénycsomagját a France Telecom hitelező bankjai veszik meg, így a cég anélkül tudja átvenni a hatalmat a Mobilcom felett, hogy a cég hatalmas adósságállományát nem kell konszolidálnia. A France Telecom jelenleg 28.5%-ot birtokol a Mobilcomból, tulajdoni aránya ezzel tranzakcióval nem nőne, így nem kell ajánlatot tennie a kisrészvényesek számára....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés