Előfizetői tartalom

Virtuális piac, valós emberek (szt)

Portfolio
Két évvel ezelőtt, mondhatni, "tragikus hirtelenséggel" két elektronikus piactér is alakult gyors egymásutánban Magyarországon; létrehozóik azt remélték, hogy az internetes kapuk megnyílásával csak úgy dől majd befelé a sok ügyfél. Olyannyira nem így történt, hogy azóta az egyik piactér felfüggesztette működését -- világít rá Mártonffy Attila az "az ember tervez, piac végez" hatás egyik gyakorlati megnyilatkozására.

Az alábbi írás a nyomtatott Számítástechnikában jelent meg. Ha egy olyan kis piacon, mint Magyarország, egyszerre két elektronikus piactér is alakul, akkor óhatatlanul felmerül az emberben a kérdés, van-e létjogosultsága mind a kettőnek? Indulásukkor ráadásul még csak nekilendülőben volt a honi vállalati internetes kultúra, s az ügyfelek számának gyors felfutásába...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés