Előfizetői tartalom

K&H Bank Q1: Javuló eredmény, csökkenő mérlegfőösszeg (Rejtő az Erős-éra veszteségeiről)

Portfolio
Rejtő E. Tibor, a K&H Bank vezérigazgatója a bank üzleti tevékenysége és eredménye dinamikus javulásáról számolt be az első negyedévet érintő ma tartott sajtótájékoztatóján. A bank működési eredménye a tavalyi (K&H-ABN Amro együttes) 1.45 mrd Ft után idén 3.7 mrd Ft-ra nőtt, s az egyesülési kültségek nélkül számolt IAS szerinti mérleg szerinti eredmény meghaladta a 2.5 mrd Ft-ot (2.53 mrd Ft), miközben tavaly az első negyedévben a két bank még csupán 730 millió Ft mérleg szerinti eredményt ért el.

A bank nettó kamatbevétele 12%-kal, a jutalékok 26%-kal nőttek, így a teljes működési bevételek 10%-kal növekedtek, miközben a működési költségek 0.4%-kal csökkentek. A bank bevételszerkezetében a kamatbevétel 65.3%-ot tett ki, a jutalékbevételek aránya 25.9% volt. A bank költség/bevétel mutatója a tavalyi 88%-ról 80%-ra csökkent (ez még mindig jelentős tartalékokat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés