Előfizetői tartalom

FHB - egy kategóriában az OTP-vel, MKB-vel, K&H-val és a BB-vel

Portfolio
A Moody's Nemzetközi Hitelminősítő Intézet 2002. szeptember 5-én A3 hitelkockázati besorolást adott az FHB Földhitel- és Jelzálogbank Rt. részére. A Bank pénzügyi erejét D-kategóriával illette a minősítő. Mindkét minősítéshez stabil kilátást mellékeltek. Ez volt az első alkalom, hogy a Moody's hitelkockázati besorolást adott az FHB Rt. részére.

A hitelminősítő jelezte, hogy a jelenlegi kockázati besorolás tükrözi a Bank tulajdonosi szerkezetét. Mivel az FHB Rt. kulcsszerepet játszik a kormány lakáspolitikájának megvalósításában, az állami támogatás még várhatóan fennmarad. A Bank az államilag támogatott jelzálogalapú lakáshitelek folyósítása mellett, fokozódó mértékben refinanszírozza azokat a magyar pénzintézetek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés