Előfizetői tartalom

Reuters felmérés: átmeneti lesz az infláció emelkedése, kamatcsökkentés csak jövőre

Portfolio
A Reuters októberi felmérésének eredményei szerint az elemzők hitelt adnak a jegybanki előrejelzésnek, hogy átmeneti lesz az infláció jövő évi emelkedése. Az elemzők szerint a forint és az állampapirok a hét eleji zuhanás után az év végére lassan visszaerősödnek, de a Nemzeti Bank a jövő év elejénél előbb nem csökkenti kamatait. Az elemzők továbbra is a tervezettnél nagyobb államháztártási hiányt jósolnak, és felfelé módosították előrejelzéseiket a folyó fizetési mérleg deficitjére is.

Infláció: egyszeri az emelkedés. Az októberi felmérésben az elemzők először adtak előrejelzéseket a 2005 végi inflációs szintre, miután a jövő évi adótervek nyomán megélénkült a piaci érdeklődés a hosszútávú trend iránt. Az elemzői konszenzus azt mutatja: a piacok hitelt adnak annak a várakozásnak, hogy a jövő évi áremelkedések nem vezetnek majd tartósan magasabb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés