Előfizetői tartalom

Tőkekivonás a feltörekvő piaci részvényalapokból

Portfolio
Az Emergingportfolio.com internetes oldal elemzőinek számításai szerint 845 m dollár nettó tőkekiáramlás történt a június 30-val záródó héten a feltörekvő piacokra fektető befektetési alapokból. A tőkekivánás oka a FED kamatemelése volt. Az idei év egészében a feltörekvő piacokon befektető alapokba több mint 4 mrd dollár friss tőke áramlott.

A feltörekvő piaci környezet, illetve az alapok tőkeáramlása is meglehetősen ciklikus. Általános piaci vélemény, hogy a FED illetve az EKB kamatemeléseinek idején (kamatemelési ciklus) a feltörekvő piaci eszközök alulteljesítik a fejlett piacokat. Az MSCI feltörekvő piaci részvényidexe az év első felében 2.44%-os visszaesést jelzett, ebből kb. 1% esett júniusra.Forrás:...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés