Be kell vezetni a bankuniót az EU-ban a német kancellár szerint
Bank

Be kell vezetni a bankuniót az EU-ban a német kancellár szerint

Portfolio
Olaf Scholz német kancellár kijelentette, hogy az Európai Unió bankjainak lehetővé kell tenni, hogy tőkéjüket szabadon mozgathassák a blokkban – írja a Bloomberg. Scholz már régóta hangoztatja a bankunió szükségességét.

Jobb keretfeltételekre van szükségünk a határokon átnyúló bankok számára…Teljes rugalmasságot kell biztosítani számukra, hogy tőkéjüket és likviditásukat az EU-n belül is szabadon bevethessék

- mondta Scholz egy keddi berlini konferencián.

A régió hitelintézetei, köztük a Deutsche Bank, gyakran hivatkoznak arra, hogy a határokon átnyúló konszolidáció fontos akadálya, hogy nehezen mozgathatják pénzeszközeiket egyik uniós országból a másikba. Azt mondják, hogy a korlátozások feloldása lehetővé tenné számukra, hogy pénzügyi forrásaikat oda irányítsák, ahol a legtöbb pénzt keresik, és így erősen ösztönözné őket a más országokban való terjeszkedésre.

Scholz megjegyzései az Európai Bankszövetség azon törekvését követik, hogy az ágazatot "stratégiai ágazattá" nyilvánítsák. A lobbit a Deutsche Bank vezérigazgatója, Christian Sewing vezeti, aki szintén részt vett a banki konferencián.

Scholz beszédében azt is elmondta, hogy szükség van a nemzeti fizetésképtelenségi jogi rendszerek nagyobb mértékű harmonizációjára, egységesebb adóügyi normákra és a tőkepiaci felügyelet közös szabályaira.

Mindezekre a pontokra vonatkozó konkrét javaslatokon intenzíven dolgozunk a francia kormánnyal.

Egyes uniós tisztviselők azt javasolták, hogy nagyobb hatáskörrel ruházzák fel a blokk értékpapír-felügyeleti hatóságát, az Európai Értékpapír-piaci Felügyeleti Hatóságot (ESMA). Az elképzelés szerint az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) mintájára egy nagyhatalmú ügynökséget hoznának létre.

Címlapkép forrása: Getty Images

Kiszámoló

Más miért nem tanult?

Írtam nemrég a sávos adózásról. Az egyik visszatérő motívum volt a hozzászólásokban, hogy miért adóztatja az állam a vagyont, amikor azt eleve már adózott pénzből vettem, s ez így már

KonyhaKontrolling

Adózzon mindenki más!

Az interneten sok vélemény jelenik meg a \"megfelelő\" adóztatással kapcsolatban, de még a legtájékozottabbak is sokszor minimum meglepő véleményeket fejtenek ki. A bejegyzésben nem megyek bele

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Eljöhet a benzinkutak bosszúja

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
intesa sanpaolo getty stock