Új szankciókat zúdítana Amerika a kínai bankok nyakába, amiért Oroszországot segítik
Bank

Új szankciókat zúdítana Amerika a kínai bankok nyakába, amiért Oroszországot segítik

Portfolio
Az Egyesült Államok olyan szankciókat tervez bevezetni, amelyek célja, hogy bizonyos kínai bankokat kizárjanak a nemzetközi pénzügyi rendszerből, ha Kína továbbra is folytatja Oroszország gazdasági és katonai támogatását.

Az Egyesült Államok új szankciókat tervez bevezetni, amelyek célja, hogy bizonyos kínai bankokat elzárjanak a nemzetközi pénzügyi rendszertől. Ezek a lépések arra irányulnak, hogy megakadályozzák Kínát az orosz katonai termelés támogatásában. A Wall Street Journal információi szerint ezek a szankciók összefüggésben állnak Antony Blinken amerikai külügyminiszter közelgő Kína-látogatásával, és felvetik a kérdést, hogy képesek-e befolyásolni a Kína és Oroszország közötti kereskedelmet.

Blinken pár napja nyilvánosan is kritizálta Kínát az orosz védelmi ipar támogatása miatt, kiemelve, hogy Peking kulcsszerepet játszik Moszkva ukrajnai háborús erőfeszítéseinek támogatásában, főleg a hadiipar számára nélkülözhetetlen alkatrészek biztosításával.

Az amerikai tisztviselők az elmúlt időszakban növelték a nyomást Kínára, figyelmeztetve, hogy az Egyesült Államok kész intézkedéseket hozni azon kínai pénzügyi intézményekkel szemben, amelyek elősegítik mind a polgári, mind a katonai célú áruk kereskedelmét.

Kína és Oroszország válasza az esetlegesen súlyosbodó amerikai szankciókra az volt, hogy az ukrajnai konfliktust követően dollár helyett inkább jüanban kezdtek el kereskedni. Ezzel a lépésükkel igyekeznek védelmet nyújtani gazdaságaiknak az amerikai intézkedésekkel szemben.

Forrás: Reuters

Címlapkép forrása: Getty Images

Kiszámoló

Más miért nem tanult?

Írtam nemrég a sávos adózásról. Az egyik visszatérő motívum volt a hozzászólásokban, hogy miért adóztatja az állam a vagyont, amikor azt eleve már adózott pénzből vettem, s ez így már

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Eljöhet a benzinkutak bosszúja

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
intesa sanpaolo getty stock