Előfizetői tartalom

Formabontó ötlet: adjunk a tanárnak részvényt, és a gyerek megtanul a pénzzel bánni

Portfolio
Nem magyar sajátosság, de tény: az átlagos befektető akkor választja a magas kockázatú eszközöket, amikor tőzsdei felfutás van, a visszaesés után pedig menekül tőlük, ezzel a stratégiával viszont nehéz pénzt keresni. A magyarok körében egyébként is van egyfajta ellenérzés a részvényekkel kapcsolatban, és nem segít ezen az sem, hogy az alapvető pénzügyi ismereteket oktató tanárok sem ismerik sok esetben ezeket a termékeket. Biró Gergely, a Diófa Alapkezelő vezérigazgatója a Portfolio-nak adott interjúban kifejtette: szerinte érdemi változást az hozhatna a pénzügyi tudatosság fejlesztésében, ha a tanárok kapnának egy részvényportfóliót.

Investment, Wealth and Savings (IWS) 2018 Az intézményi és lakossági vagyonkezelés trendjeiről és a kettő közötti főbb különbségről Biró Gergely, a Diófa Alapkezelő vezérigazgatója bővebben is beszél majd a Portfolio jövő keddi Investment, Wealth and Savings (IWS) konferenciáján. Ne maradj le róla! Információ és jelentkezés ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés