A lakosság 1510,5 milliárd forintot jegyzett a Magyar Állampapír Pluszból (MÁP+) a jegyzés június elejei indulása óta a hétfő délutáni zárásig - tájékoztatta Gion Gábor pénzügyekért felelős államtitkár az MTI-t kedden.
Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

Gion Gábor kifejtette, hogy a MÁP+ eddigi jegyzési adatai azt vetítik előre, hogy a legújabb magyar állampapír egyrészt képes lehet az újonnan keletkező jövedelmeket is a megtakarítások felé terelni, másrészt csökkentheti a lakosságnál lévő készpénzállományt.

Ezt alátámasztják a legfrissebb becslések, amelyek szerint a vásárlások mintegy fele új forrásokból, azaz egyéb befektetési alapokból, illetve bankbetétek és készpénz felhasználásából származik - mutatott rá.

A legfrissebb, júniusi adatok szerint egyelőre nincs csökkentő hatással a MÁP+ a készpénzállományra, az ugyanis június végén 6213 milliárd forintot tett ki, ami közel 200 milliárd forinttal magasabb, mint a március végi adat, és még májushoz képest is 32 milliárdos bővülésről beszélgetünk (a készpénzállomány közel 80%-a az elmúlt évek adatai alapján a háztartásoknál található).

Megszólalt a szuperállampapírról a pénzügyi államtitkár


2019.07.11 10:32 Szuperállampapír ide vagy oda, megállíthatatlanul hasít a készpénz


A MÁP+ legfrissebb heti jegyzésének eredményéről itt írtunk:

2019.08.05 13:09 Az eddigi leggyengébb érdeklődés mutatkozott a szuperállampapír iránt

Megszólalt a szuperállampapírról a pénzügyi államtitkár