Előfizetői tartalom

Újabb lakossági állampapírra fizet több kamatot az állam

Portfolio
Még decemberben emelte meg az ÁKK az új, 5 éves Prémium Magyar Állampapír kamatprémiumát, januártól pedig a Kétéves Magyar Állampapír kamata emelkedett 25 bázisponttal. A tavaly nyári, rövidebb futamidejű lakossági papíroknál látott kamatemelési hullámot most úgy tűnik, hogy a hosszabb futamidejű papírokra is kiterjeszti az ÁKK.

Az 5 éves PMÁP kamatemelése után január elejével a kétéves állampapír kamata is emelkedett, az eddigi 3% helyett mostantól 3,25%-ot fizet a befektetőknek. Az 5 éves inflációkövető papír kamatprémiumát még decemberben emelte meg az ÁKK 1,4%-ról 1,7%-ra. Február végétől a tavalyi inflációra rakódó kamatprémium miatt pedig ennél is többet fog fizetni majd a papír. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés