Előfizetői tartalom

Alig telt el 3 hónap, máris 10% fölött kaszálhattál idén magyar befektetésekkel

Portfolio
Ha jó lóra tettünk, amikor az év elején a megtakarításunkat befektetési alapba raktuk, akár 10% fölött is kereshettünk eddig 2017 első három hónapjában. A lakosság kedvencei viszont nem lódultak meg annyira, 0 és 1 százalék között lehetett keresni eddig idén a legnagyobb magyar befektetési alapokkal. A negyedév legjobban teljesítő forintos, lakossági alapja az Aegon lengyel részvényalapja lett, a legnagyobb tíz alap közül pedig a Diófa Magyar Posta Takarék ingatlanalapja teljesített a legjobban.

A legjobban eddig idén a kifejezetten kockázatos, egzotikusabb feltörekvő piaci alapok teljesítettek, amelyek a feltörekvő Ázsiába, Latin-Amerikába és a közép-európai régióba fektetettek - az utóbbi kategórián belül különösen a lengyel piac teljesített jól. Lengyelországban ugyanis az elmúlt egy-másfél évben hasonló folyamatok zajlottak le, mint Magyarországon 2010 után...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés