Előfizetői tartalom

Az ingatlanbefektetések mentették meg a magyar befalapok tavalyi évét

Portfolio
Tavaly decemberben több mint 117 milliárd forinttal nőtt a befektetési alapokban lévő vagyon, ezzel végre megtört a jég és a várt stagnálással szemben kisebb növekedéssel zárták az évet a hazai alapok. Az ingatlanalapok rendkívül népszerűek voltak decemberben, egy hónap alatt annyi tőke áramlott ezekbe az alapokba, mint az év első négy hónapjában összesen. Hozam oldalról viszont a részvény- és az abszolút hozamú alapok voltak a legjobban teljesítők, egy hónap alatt 3-4%-ot is lehetett keresni velük.

Év végére csak összejött a fordulatA tavalyi vagyonfelhalmozási trend alapján nagyon úgy nézett ki, hogy a befektetési alapok piaca még a 2015 év végi vagyont sem fogja tudni elérni, de a decemberi friss BAMOSZ statisztikák alapján megtört a jég: több mint 117 milliárd forintos vagyonbővüléssel a befektetési alapokban kezelt vagyon meghaladta az 5800 milliárd forintot, ami...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés