Előfizetői tartalom

Ide menekülnek a vihar elől a magyar befektetők

Portfolio
Enyhén csökkenő kezelt vagyonnal indították az évet a hazai alapkezelők, miután a januári negatív hozamokat még a pozitív értékesítési adatok sem tudták kompenzálni. A mostani turbulens piaci időszak a vagyonkezelőknek is feladta a leckét, a múlt havi 41 milliárd forintos negatív hozam jól mutatja, mennyire nehéz ilyen környezetben jó teljesítményt elérni. Nagyon keresettek voltak januárban a pénzpiaci alapok, mellyel a kategória újra átvette a vezetést kezelt vagyon tekintetében a kötvényalapoktól. A pénzpiaci alapok mellett kimagasló hónapot zártak a származtatott és ingatlanalapok is, miközben a vegyes és abszolút hozamú alapok csak a sor végén kullogtak.

Az új év első hónapját csökkenő kezelt vagyonnal zárták a hazai alapkezelők. A decemberi közel 5721 milliárd forintnyi kezelt vagyon ugyanis január végére 5699 milliárd forintra esett vissza, ami havi alapon közel 0,4%-os csökkenésnek felel meg. A januári visszaesés az október óta tartó enyhe emelkedést vetette vissza, melyben nagy szerepe volt a januárban is kitartó negatív...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés