Előfizetői tartalom

Ilyen brutális ütemben már rég nem menekült a pénz a magyar befektetési alapokból

Portfolio
Elképesztő ütemben elkezdett kiáramlani a pénz a magyar befektetési alapokból júniusban: 179 milliárd forint fordított hátat a szektornak, hiába tudtak eddig idén kifejezetten szép hozamot elérni a vagyonkezelők. A legnagyobb vesztesek a kötvényalapok, amelyek 71 milliárd forintnyi befektetői tőkét vesztettek el, a kiáramló pénz oroszlánrészét vélhetően a lakossági állampapírok, ezen belül is a Magyar Állampapír Plusz szívta fel. A szektor teljes vagyona 2,2%-ot csökkent a nyár első hónapjában.

Május után a június a második olyan hónap idén, amikor csökkent a szektor teljes vagyona, a csökkenés mértéke viszont rendkívül markánsnak mondható. A BAMOSZ friss statisztikái szerint a magyar befektetési alapok jelenleg 6 213 milliárd forintot kezelnek, míg május végén ez a szám 6351 milliárd forint volt.A kezelt vagyon visszaesésében szinte teljes egészében a negatív...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés