Előfizetői tartalom

Ismerd meg a britek legpiszkosabb befalapjait

Portfolio
Most először készítettek listát arról, hogy a brit befektetési alapok közül melyek fektetnek be a legnagyobb mértékben a szennyező iparágakba. Ez alapján a britek "legpiszkosabb" alapja a BlackRock Emerging Europe alap lett, amelynek károsanyag-kibocsátási kitettsége 176-szor akkora, mint a legtisztább alapé a szigetországban - írja a Financial Times.

A BlackRock Emerging Europe alapja 129 millió dolláros vagyont kezel, a károsanyag-kibocsátó iparágban való kitettsége 176-szor akkora, mint a britek legtisztább alapjáé, a Royal London Sustainable World Trust alapjának, és tízszer akkora, mint az MSCI Emerging Market Indexé. A többek között 1200 brit alapot rangsoroló felmérés célja részben ébresztőt fújni a befektetőknek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés