Előfizetői tartalom

Meglepetés a javából: alázzuk a befektetésekben a szomszédokat

Egyre több szó esik az utóbbi időben a visegrádi országok szorosabb együttműködéséről, igaz, vannak még bőven konfliktushelyzetek a V4-ek között. Az együttműködési törekvések apropóján megnéztük, milyen fontosabb különbségek vannak a lengyel, magyar, cseh és szlovák alapkezelői piac szerkezetében. Kiderítettük, tényleg egyedi-e a magyarok ingatalanalap-imádata, és megnéztük azt is, hogy a csehek, a lengyelek és a szlovákok is ódzkodnak-e annyira a részvényektől, mint ahogy a magyarok. Egy azért biztos: lélekszámarányosan Magyarország a győztes a befektetési alapokban tartott vagyon szempontjából.

Az európai alapkezelői szövetségeket tömörítő Efama legfrissebb, második negyedévre vonatkozó statisztikái szerint az európai alapkezelői piac június végén közel 15 ezer milliárd eurónyi vagyont kezelt. Öt országnak - Luxemburgnak, Írországnak, Németországnak, Franciaországnak és az Egyesült Királyságnak - van ezermilliárd eurót meghaladó alapkezelői piaca, az ezekben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés