Kezelt vagyonának négyötödét elvesztette egy amerikai alap a részvénypiaci felfordulás miatt, a befektetők most perre mennek, hogy visszakapják elvesztett pénzüket - írja a Reuters.

A hazai és globális részvénypiaci kilátásokról, a kötvénypiacok jövőjéről és a magyar alapkezelői szektor előtt álló kihívásokról is szó lesz a Portfolio március 20-ai Investment, Wealth and Savings (IWS) konferenciáján. Még pár napig early bird áron lehet jelentkezni!


Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

Az LJM Preservation and Growth Fund 800 millió dolláros kezelt vagyonának egy jelentős részét elvesztette múlt héten, miután az alap a nyugodt piacokból tudott volna leginkább profitálni, az elmúlt napok részvénypiaci csapkodásai azonban keresztbe tettek az alap stratégiájának.

Az egyik befektető most hivatalosan is perre vitte az ügyet, a vádiratban szó van arról, hogy bár az alap éves jelentésében még arról írt, hogy megfelelő kockázatmenedzsment mellett elfogadható hozamokat igyekszik elérni, a valóságban nem foglalkozott az alap tőkéjének megőrzésével, és hatalmas veszteségeknek tette ki befektetőiket.

Az LJM alap csak tavaly 393 millió dollárnyi friss tőkét gyűjtött a befektetőktől, ami 2013-as indulása óta a legjobb értékesítési adat volt, jelenleg viszont a helyzetre való tekintettel felfüggesztették az alap jegyeinek értékesítését.